Mogen de gordijnen dicht?

verlichting, FLOS, Flos bellhop, DMlights, interieur, mamoesjka, interieurblog, vintage, vintage kast, deens design

Glow in the dark

Ik ben dol op natuurlijk licht en verlichting! Met mijn gedachten bij nieuwe ideeën kan ik heerlijk staren naar het licht en de schaduwspellen in huis.
Op Instagram plaats ik in mijn stories regelmatig filmpjes of foto’s met de #lights
Ik heb veel energie en ik kan soms moeilijk rust vinden. Ik ben een beetje de “glow in the dark” in huis. Mijn energie geeft soms letterlijk licht! Owjee, klinkt dit te zweverig?

Naja, ik ben nogal aanwezig in huis en licht doet mij goed! Buiten in de zon en binnen met een kaars of een mooie lamp.

Verlichting

Als ik bij iemand op visite ga, of ik bezoek een winkel dan valt mijn oog altijd meteen op de verlichting! ( Oké, eigenlijk op schoenen maar daar gaat dit blog niet over)
Aan verlichting zie je al snel de stijl van een interieur. Mooie verlichting is dus absoluut onmisbaar in een woning die je warmte en karakter wil geven. Ik heb stiekem een wensenlijst met onbetaalbare verlichting. Ooit!

Flos

Omdat ik de afgelopen periode veel spullen heb opgeruimd en ik emotioneel nogal pittige weken heb gehad mocht ik mezelf “belonen”. Vroeger deed ik dat met schoenen (schoenen blijven toch een ding) maar tegenwoordig koop ik graag iets moois voor in huis zodat het hele gezin kan meegenieten. Op mijn vintage kastje wilde ik heel graag een lampje. Een lamp met 36 meter snoer óf een lamp zonder snoer! Tja, ons huis heeft nauwelijks stopcontacten dus een lampje zonder snoer is gewoon heel makkelijk.

Bij DMlights vond ik een prachtig design lampje van het merk FLOS. Zonder snoer! Het lampje heeft een ingebouwde dimmer en kan tot 24uur branden. Opladen gaat heel makkelijk en snel!

Veranderen

Ik vind het leuk om met iets kleins een groot effect te creëren. Dit lampje van slechts 20 cm hoog geeft ineens een nieuwe sfeer in huis. Je hoeft niet perse een mega grote lamp te hebben om een groots effect neer te zetten. Mijn kinderen zagen bij thuiskomst de nieuwe verlichting meteen! Toen mijn jongens kleiner waren draaide ik ze één voor één in het rond en zong daarbij het liedje; ‘ wij hebben iets nieuws, wij hebben iets nieuws’ ( klik <hier> voor de live versie). Tijdens het zwieren zochten hun ogen naar een verandering. Soms een vaasje uit de kringloop, een doos met blokken, maar onlangs dus een nieuwe lamp!

Tycho (14): MAM, is dat een lamp? Lijkt wel een paddenstoel
Fender (8): Oww, hebben we een nieuwe lamp? Mogen de gordijnen dicht?

 

verlichting, FLOS, Flos bellhop, DMlights, interieur, mamoesjka, interieurblog, vintage, vintage kast, deens design