Rust

slaapkamer, slaapkamerinspiratie, rust in de slaapkamer, hout, linnen beddengoed, kovac family

Veranderdrang

6 jaar terug wist ik het zeker, alles in ons huis moet WIT! Ik begon met witte vloeren, witte muren, een witte slaapkamer, witte badkamer en een witte keuken….

De afgelopen jaren heb ik allerlei kleuren uitgeprobeerd en toverde ik bijna maandelijks een muurtje in een andere kleur en gaf ik de slaapkamer 3 keer in 1 jaar een andere look. Ik vind het heerlijk om te rommelen met verf zodat ik savonds de restjes van mijn nagels af kan pulleken maar stiekem was ik ook toe aan rust!

Op een woensdagmiddag na schooltijd zat ik aan tafel met de kinderen te tekenen. Zij tekende draken en vliegtuigen en ik tekende een slaapkamer. Gewoon zomaar wat schetsen zonder doel en niet met het idee ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Een dag later stond ik toch bij de bouwmarkt!

Wit

Na paarse, roze en mintgroene vlakken en behang met blaadjes ging ik terug naar het vertrouwde wit. Met 5 lagen verf en 37 schuurpapiertjes kreeg ik de muur weer egaal wit.

Op de muur timmerde ik 2 balken a 3 euro per stuk en daarop bevestigde ik enkele houten knopjes. Nu klinkt dit wel heel eenvoudig maar in werkelijkheid lagen die houten balken zo’n 3 weken door de slaapkamer te slingeren omdat ik maar geen besluit kon nemen. Hoger? lager? links? rechts?

Opruimen

Onze slaapkamer ligt altijd vol spullen! Items die ik 2 weken terug nog ontzettend leuk vond maar ineens liggen ze daar. Herkenbaar please? Als ik in de nacht moet plassen dan is blijven liggen de meest veilige optie in het donker. Ogen dicht en verder slapen!

Na het schilderen en het bevestigen van de balken kon het opruimen beginnen! Met een lepel schraapte ik alle verfspetters van de vloer en schuurde ik met een sponsje zoals Assepoester de vloer schoon. Notitie aan mezelf: de volgende keer de boel afdekken!

Ik verkocht verschillende spullen en de rest heb ik stiekem naar zolder verplaatst! De zolder moet ooit onze toekomstige slaapkamer worden maar wanneer ik daaraan begin is het waarschijnlijk al 8 keer Kerstmis geweest. ( een rommelmarkt is overzichtelijker)

Rust

Voor nu ben ik heel blij met het resultaat en geniet ik van de rust. Linnen beddengoed, enkele kussentjes, een leuk lampje en een goed boek op het nachtkastje…. Welterusten

 

linnen beddegoed, slaapkamer, rust in de slaapkamer, witte slaapkamer