Brandschoon

mamoesjka, blogger, interieur, rowenta

Rommelen in de keuken

Heb je dat gezien? Moeders in tv-commercials, die met hun kind in een brandschone keuken een taart staan te bakken ?
Als ik met mijn kinderen een cake of taart bak dan ontploft de hele keuken en sta ik meestal in een schort vol vlekken en met deeg in mijn haar.
De kinderen discussiëren over wie de bak met deeg mag “uitlikken” en de eierschalen liggen overal! In commercials staan kinderen op een brandschoon plastic krukje en likken de kinderen het deeg van het aanrecht. ( ok, dat laatste niet letterlijk maar als het even kon….)
Ik zal je eerlijk zeggen: dat kan hier niet! Wij eten regelmatig een broodje pindakaas met bacteriën.

Stofzuiger

De keuken lijkt een dumpplek te zijn voor verfrommelde tekeningen, reclamefolders en lege keukenrollen want niemand behalve ik weet de weg van de keuken naar de oud papierbak. Als ik spontaan bezoek krijg dan vraag ik mezelf bij het openen van de voordeur al af; “shit, is de keuken wel schoon?”
Nu wil ik niet mijn kinderen de schuld geven van mijn rommelkeuken want ik ben zelf ook een chaoot! Al enkele weken is onze stofzuiger kapot. Hij hangt met plakband aan elkaar vast en zuigt nog maar nauwelijks de kruimels en hondenharen fatsoenlijk op. Een stofzuiger is gewoon niet het leukste om je geld aan uit te geven toch?

Schoon

Na een paar weken stofzuigen met hindernissen mocht ik van Rowenta de Silence Force RO6495 uitproberen! Een stille stofzuiger, met allerlei opzetstukken en misschien nog wel belangrijker, een stofzuiger die goed zuigt. Ideaal en wat een luxe als je al weken met blik en veger aan de gang bent.  Ik voel mij nu steeds meer die moeder uit de tv-commercials.

Met een nieuwe stofzuiger kreeg ik ook spontaan zin om het hele huis schoon te maken en de stofzuiger eens uitvoerig te testen. Met de opzetstukken beloofd Rowenta dat je ieder oppervlakte kunt stofzuigen.

Ik besloot op een regenachtige dag de keuken eens flink onder handen te nemen. In de lades vond ik wel 4 pakken met een bodempje rijst, een pak koekjes uit het kerstpakket van 2015 (oeps) en in mijn voorraadkast vond ik een 300 delig servies, bekers met “jij bent een supermama” erop ( heel lief maar niet om aan te zien). In de bestekbak vond ik bestek voor baby’s. Welke baby? WEG!

Met de stofzuiger kon ik makkelijk alle hoekjes en bakjes verlossen van kruimels, rijst en verstopte snoeppapiertjes!

De stofzuiger is de stilste 4A+ en daarnaast kun je met één stofzuigmond veel ondergronden stofzuigen. Je kunt bij deze stofzuiger de zuigkracht regelen en met de bijgeleverde opzetstukken kun je zelfs de gordijnen stofzuigen als je daar behoefte aan hebt. De Rowenta Silence Force kun je kopen bij Fonq, Coolblue of andere woonwarenhuizen.

rowenta, mamoesjka, blogger, interieur