Rommel museum

cubics, orgalux, werkplek, interieur, werken in huis, inklapbaarbureau, bureau, kleine ruimte, opbergen

Ow, was dat een vliegtuig?

Sinds wij kinderen hebben is ons huis een troep, een rommeltje…
rommel in huis zorgt voor rommel in m’n hoofd!
Kinderen ruimen NOOIT iets op…

Ookal leg ik zware sancties op het laten rondslingeren van troep, in opruimen hebben de kinderen geen zin! Ze zijn te moe, nog niet klaar met spelen of ze vinden het zonde om het vliegtuig ( ow, was dat een vliegtuig?) van blokken stuk te maken..

Weet je, je mag van kinderen ook nooit iets weggooien. Tekeningen, knutselwerkjes, schilderingen, dieren van klei… Kinderen raken in paniek als je iets weggooit! Mocht je echt klaar zijn met dat ene knutseltje aan de muur, zorg dan dat je de tekeningen klein opgevouwen onderin de vuilnisemmer stopt. Zorg ervoor dat je kind nooit zijn of haar tekeningen aantreft onder de natte aardappelschillen of een gebruikt koffiefilter.

Ik maak stiekem ook meer rommel dan ik zou willen. Ik gooi papieren op een stapel om er vervolgens nooit meer naar te kijken, gooi me kleding op de grond, hang altijd lastminute voor het slapengaan de was op, laat de tafel te lang gedekt en gooi mijn jas altijd over een stoel ipv te hangen aan de kapstok. Nu moet je niet denken dat wij in een varkensstal leven maar ergens ben ik gewoon niet zo goed in opruimen en besteed ik mijn tijd liever aan andere dingen.

Opbergen

Ik was nooit een fan van allerlei systemen in huis. Lipsticks bij lipsticks, boeken bij boeken en potjes bij potjes. De afgelopen weken heb ik veel opgeruimd in huis en ik ontdekte dat ik onopgemerkt alles systematisch opnieuw had ingericht. Ik kocht mooie fineerhouten cubics van het merk Orgalux en bewaarde enkel de mooiste items. Dus toch? Ik genoot de afgelopen weken van de rust in huis en ik kon plots alles in 1x vinden! Normaal ben ik werkelijk alles kwijt.

Rust doet mij dus goed! Ik zit altijd midden in de woonkamer aan tafel te werken tussen de tekeningen en bekers ranja van de kinderen. Ik raak altijd snel afgeleid en daarom schrijf ik mijn blogs altijd eerst op papier. Een computer zorgt voor teveel afleiding.

 

cubics, orgalux, werkplek, interieur, werken in huis, inklapbaarbureau, bureau, kleine ruimte, opbergen,gethoeked

 

Spaghetti knippen

Op een vrijdagmiddag wilde mijn kinderen graag schilderen en spaghetti knippen. Mijn jongste zoon vroeg of ik even ergens anders wilde gaan zitten want onze tafel is blijkbaar te klein voor knutselende kinderen. ‘Natuurlijk schatje, ik ga wel op de grond zitten werken!’
Waarom ga je niet op mijn kamer? Ik heb een bureau waar ik toch nooit iets mee doe. Dan mag jij die hebben! Ik weet nog steeds niet of het oprecht lief was bedoeld of dat ik gewoon zo snel mogelijk de tafel moest verlaten. Ik nam een schrift, mijn houten bakjes met memo’s en een kopje thee ( lichtelijk geïrriteerd) mee naar boven.

Werkplek

Ik kon genieten van de rust en werd niet afgeleid door kinderen en rondvliegende spetters verf. Ik genoot van het geluid van de vogels en raakte zelfs in gesprek met een knuffelbeest die naast mij op de grond lag ( gek, leuk gek ;))
Voortaan zit ik dus te werken in de kamer van mijn zoon. Ik heb niet perse een hele eigen werkplek nodig maar wel een rustige ruimte zonder teveel prikkels.

cubics, orgalux, werkplek, interieur, werken in huis, inklapbaarbureau, bureau, kleine ruimte, opbergen