Kom binnen

lambrisering, light blue, farrow&ball, mlekoliving, interieur, blog

Mixen

Jullie weten inmiddels wel dat ik liever een muurtje schilder dan mezelf bezighoud met het huishouden. Als ik een aantal weken niets heb geschilderd dan roept dat blik verf mij letterlijk vanuit de kast.
Ik vind het verschrikkelijk om keuzes te maken en kan over alles twijfelen. Als iemand mij een stukje cake of een bonbon aanbiedt op een verjaardag, dan kan ik al moeite hebben met kiezen tussen beide.

Mijn huis bestaat dus uit een mix van alles! De basis is wit, maar ik voeg regelmatig verschillende kleuren toe en wissel dit per seizoen graag af. Ik kies meestal voor pastelkleuren, maar ik vind het een uitdaging om soms te kiezen voor een kleur die niet logisch is. Ik ben geen fan van de kleur zwart maar toch koos ik enkele jaren terug voor een zwart/witte tegelvloer voor in de gang. Eerder combineerde ik dit met een mintgroene kleur op de muur waardoor de hele uitstraling een beetje retro aanvoelde.

Lambrisering

Voor de nieuwe gang koos ik opnieuw voor een groen tint. Ondanks de naam blauw doet vermoeden gebruikte ik de kleur ‘Light Blue’ van Farrow&Ball. Om de kleur iets frisser te maken, heb ik 1/3 wit toegevoegd. Ik vind het leuk om met een standaard kleur te ‘spelen’ en zo een eigen unieke kleur te creëren. ( stiekem vind ik het gewoon leuk om te kliederen en uitgebreid met een soeplepel door de verf te roeren)
Ik koos ervoor een lambrisering te schilderen. Een waterpas met laser is een handig hulpmiddel voor een perfecte strakke lijn.

Aankleden

Ik timmerde een houten balk van plint tot aan plafond en schilderde deze in dezelfde kleur als de lambrisering. Op zolder vond ik een oude kapstok die vroeger in de hal van mijn opa en oma hing. Ik vind het heel bijzonder kleine elementen te gebruiken die herinneringen met zich mee brengen dus ik besloot de haakjes van het donkerbruine gedrocht te verwijderen en deze te schroeven om mijn houten balk.

Via Marktplaats kocht ik een platte vintage spiegel. De wens van mijn zoon! Nouja, niet perse een vintage spiegel maar wel een spiegel waar hij zichzelf goed in kan zien. Een paar maanden terug ging hij in de ochtend de deur uit met een stuk (schoon) wc-papier uit zijn broek. Sindsdien loopt hij elke ochtend naar boven om even te “checken” of er niets uit zijn broek hangt.

Voor de tassen en jassen van de kinderen bevestigde ik een eenvoudige kapstok van hout.

Blij met het resultaat! Misschien dat ik de voordeur nog in dezelfde groene kleur ga meenemen maar daarover twijfel ik nog even verder ;).

suussies, lambrisering, farrow&ball, lightblue, interieur, hal, gang, zwart/wit, tegelvloer, donna wilson