Veertien

kinderkamer, comingkids, tienerbed, twijfelaar, interieur,

Maat 43

Langzaamaan worden mijn kinderen groter. Of nouja, langzaam? Ik knipper een paar keer met mijn ogen en ineens staat er een spuitbus mannelijke hormonen in mijn badkamer en bij de voordeur een paar schoenen in maat 43. Ineens groeit je kind van maat 128 naar een volwassen maat M. Hoe dan? Ik heb echt wel opgelet, ik was er gewoon bij maar wie toverde mijn kind zijn kinderkamer uit?

Ik heb een kind van veertien!

Kinderkamer

Terwijl ik op mijn gemak de wasmand wilde wegwerken, de restjes van de zelfgeknipte spaghetti van de grond wilde vegen en een kopje thee wilde drinken klonk vanuit boven een enorm lawaai! Het leek werkelijk alsof het plafond naar beneden kwam. Mijn zoon heeft sinds enkele weken zijn kamer gevonden en was bezig alle spullen uit zijn kast te gooien. Alles bleek ineens voor baby’s en hij wilde een kamer die leeg is. ‘Net als jullie kamer. Mam? Mag dat?

Twijfelaar

Ik ging opzoek naar een groter bed. Een kind van 14 heeft gewoon net iets meer ruimte nodig en mijn zoektocht begon naar een twijfelaar. Bij Coming kids vond ik een heel mooi en eenvoudig bed van 1.20 breed. Perfect! Het bed past werkelijk in allerlei verschillende woonstijlen. Sober, stoer, rustig, modern of Scandinavisch. Het bed kan hij later meenemen naar zijn studentenkamer ( Dat mag van mij nog héél lang duren) en er kan een vriendinnetje blijven slapen. Terwijl ik dit schrijf denk ik terug aan mezelf als 14 jarige puber en besef dat een verkering niet heel lang meer hoeft te duren.

Veranderen

Ik ben dol op veranderen in huis maar dit had ik even niet zien aankomen. 2 jaar terug wilde mijn zoon heel graag een antiek bed en toverde ik zijn kinderkamer in een gezellige tienerkamer. Mijn zoon spaarde jaren enthousiast lp’s van Elvis. Iedere zaterdag bezochten wij verschillende kringlopen om zijn collectie uit te breiden. Alle platen hingen met een spijkertje aan de muur en regelmatig draaide hij een plaatje op zijn platenspeler. Misschien was ik te snel. Een baby krijgt tegenwoordig al heel snel een kinderkamer en een kinderkamer lijkt rond de 10e verjaardag al heel volwassen. Ik heb er ook aan meegedaan! Veertien! 14 is dus de leeftijd waarop een kind echt letterlijk uit zijn bed groeit.

Linnen

In 5 lagen ( de restjes zitten na 2 weken nog onder mijn nagels en in mijn haar) schilderde ik de muren van blauw naar wit. Met een waterpas trok ik een rechte lijn en deze gaf ik een bruine kleur. Zoonlief heeft alles zelf uitgekozen maar ik zeg eerlijk; de kleurstaaltjes met zwart, knalpaars en donkergrijs heb ik niet laten zien ;). Het bed Harper kreeg een nieuw matras en aan de muur kwam een balk met haken voor kleding, petten en frutsels. Het tafeltje naast het bed heeft mijn zoon zelf in elkaar getimmerd en ook de balk aan de muur heeft hij zelf bedacht en de materialen zelf in de bouwmarkt gekocht.

Aan de muur hangt een klein kastje ( vol met bussen deo en pakjes kaugom) die wij samen in de kringloop hebben gekocht.

Het bed kreeg het allerfijnste linnen met een heel klein streepje van Cinderella. Linnen is warm in de winter en koel in de zomer. Linnen wordt mooier na het wassen en het gebruiken. Het beddengoed kan echt je hele leven mee en droogt snel. Als je eenmaal onder linnen hebt geslapen wil je nooit meer iets anders! Cinderella heeft prachtig beddengoed en ik ben echt fan van de linnen lijn.

Een kind van veertien! 14!

kinderkamer, comingkids, tienerbed, twijfelaar, interieur,

 

kinderkamer, comingkids, tienerbed, twijfelaar, interieur,

 

 

 

.