Papierbak navigatie

keuken, hout, interieur, interieurdesign, keukendesign, hansgrohe, kraan

Rommelen in de keuken

Heb je dat gezien? Moeders in tv-commercials, die met hun kind in een brandschone keuken een taart staan te bakken ?
Als ik met mijn kinderen een cake of taart bak dan ontploft de hele keuken en sta ik meestal in een schort vol vlekken en met deeg in mijn haar.
De kinderen discussiëren over wie de bak met deeg mag “uitlikken” en de eierschalen liggen overal! In commercials staan kinderen op een brandschoon plastic krukje en likken de kinderen het deeg van het aanrecht. ( ok, dat laatste niet letterlijk maar als het even kon….)
Ik zal je eerlijk zeggen: dat kan hier niet! Wij eten regelmatig een broodje pindakaas met bacteriën omdat ik gewoon niet zo goed in de keuken ben! Ik kan wel koken hoor maar je moet het lusten.
Onze keuken is gewoon de grootste rommelplek in huis ( ok, eigenlijk de zolder maar daarover gaat dit blog niet)

Papierbak navigatie

De keuken lijkt een dumpplek te zijn voor verfrommelde tekeningen, reclamefolders en lege keukenrollen want niemand behalve ik weet de weg van de keuken naar de oud papierbak. Als ik spontaan bezoek krijg dan vraag ik mezelf bij het openen van de voordeur al af; “shit, is de keuken wel schoon?”
Nu wil ik niet mijn kinderen de schuld geven van mijn rommelkeuken want ik ben zelf ook een chaoot! Mijn keuken is niet ultra modern met de nieuwste snufjes maar ik verzamel wel theedoeken! Ja toe, lach maar! Ik heb zelfs enkele theedoeken die enkel voor de “show” gebruikt worden.
Op mijn wandrek verzamel ik mijn favoriete keukenitems die stiekem nauwelijks gebruikt worden.

Welke baby?

Ik besloot op een regenachtige dag de keuken eens flink onder handen te nemen. In de lades vond ik wel 4 pakken met een bodempje rijst, een pak koekjes uit het kerstpakket van 2015 (oeps) en in mijn voorraadkast vond ik een 300 delig servies, bekers met “jij bent een supermama” erop ( heel lief maar niet om aan te zien) In de bestekbak vond ik bestek voor baby’s. Welke baby? WEG!
Met een natuurlijk schoonmaakmiddel boende ik alle kastjes, tegeltjes en de koelkast. In de koelkast ontdekte ik ook nog 3 potjes mosterd, Ilona waarom?

Schoon

Ik kocht een nieuwe kraan omdat de vorige al weken vast zat met tyraps ( ja echt waar). Ik koos voor een kraan van Hansgrohe met een select knop. Je stelt de kraan in op de juiste temperatuur en volume aan de zijkant en met 1 druk op de voorkant van de kraan zet je deze aan en uit. Ideaal en wat een luxe! Ik voel mij nu steeds meer die moeder uit de tv-commercials.

Boterhammen smeren, slokjes water, haren kammen, thee drinken, koekjes bakken ( de komende weken even niet schatje), tanden poetsen en gesprekjes voeren. Ik hou van mijn schone keuken en van iedereen die erin staat!

keuken, orgalux, hout, interieur, interieurdesign, keukendesign

 

keuken, hout, interieur, interieurdesign, keukendesign, hansgrohe, kraan