Inspiratie overal

interieurblog, interieur, mamoesjka, blogger, interieur, interior, witwonen, wit wonen met kleur, vintage

Interieur inspiratie

In deze tijd vind je online en in magazines allerlei interieur inspiratie. Dagelijks komen de mooiste interieurs voorbij en ontdek ik steeds weer opnieuw mooie items voor in huis. Enorm inspirerend maar het kan mij ook onzeker maken. Heb ik wel de juiste kleuren voor dit seizoen? Combineer ik alles wel goed?
Eigenlijk wil ik helemaal niet kiezen! Ik wil van alles een beetje en hiermee creëer ik mijn eigen stijl.

Ik ben dol op veranderen in huis en schilder regelmatig een muurtje of gooi alle kleuren in huis om. Regelmatig krijg ik de vraag; hoe doe jij dat? En hoe maak ik een goede kleur keuze?
Ik vind het leuk om regelmatig iets nieuws te bedenken en laat me graag door alles in het leven inspireren. Een kleurige tekening van mijn kinderen, een verpakking uit de supermarkt of een simpel stuk fruit geeft mij regelmatig nieuwe kleurinspiratie. Iedereen laat zich onbewust inspireren door de dingen op straat, online en in de winkels. Als ik bijvoorbeeld in de ochtend een gele auto zie rijden, een kind in een gele regenjas voorbij zie lopen, onderweg een veld met gele bloemen tegenkom en de zon schijnt, dan eet ik waarschijnlijk in de middag een banaan en koop ik een shirtje of een pak servetten in diezelfde gele kleur!

Veranderen

In de afgelopen maanden heb ik veel spullen opgeruimd en het lijkt alsof mijn interieur compleet veranderd is. Ik heb de afgelopen jaren al verschillende stijlen in mijn huis toegepast. Sommige voor enkele maanden en andere slechts voor een paar dagen.
Eigenlijk heb ik 26 huizen nodig om al mijn ideeën en creativiteit kwijt te kunnen. Een huis met veel kleur in een klein dorpje, een huis vol planten ergens in het bos, een huis vol grafische vormen in de hoofdstad en een huis aan zee met veel natuurlijke materialen en licht.
Ik heb dus regelmatig last van veranderdrang en wil dan het liefst mijn hele huis omgooien. Door het vele veranderen in mijn eigen huis heb ik wel ontdekt wat nu echt bij mij past.

Opruimen

Ik heb vooral ontdekt dat ik mijn huis opgeruimd en overzichtelijk wil hebben. Nu moet je niet denken dat ons huis altijd brandschoon is en alles netjes geordend is, maar met minder spullen in huis creëer je vanzelf wat meer rust.

In woonwinkels en op Instagram zie ik soms interieurs voorbij komen die nogal “vol” zijn. Planten, accessoires, een verzameling aan vazen en lampen.
Ik geniet van deze beelden maar toch kies ik voor minder spullen! Tel de dagelijkse afwas, het servies op tafel, de rondslingerende sokken, schoenen, tassen, afval en de knutselwerkjes van de kinderen daarbij op en je hebt een woning die rust uitstraalt maar waar ook geleefd kan worden. Letterlijk door ruimte te creëren door het opruimen van mijn verzamelingen aan accessoires.
Ik koop alleen nog items waar ik echt heel blij van word. Ik koop niet meer impulsief en als een item na 2 weken nog in mijn hoofd zit mag ik het kopen van mezelf. Met minder spullen in huis krijgen de mooie items die je wel hebt ook extra de aandacht.

Je eigen stijl

Hoe creëer jij nu je eigen stijl?
Bedenk waar jij echt blij van word! Is dat een huis vol kleur? Een groene omgeving met planten en warme materialen of houd je net als mij van wit, rust en ruimte?
Doe vooral wat jij leuk vind! Niets is zo mooi als een huis waarin jouw aandacht en liefde zit en wees niet bang om te veranderen! Door te veranderen en verschillende dingen uit te proberen ontdek je vanzelf wat bij je past. Ik probeer je niet op kosten te jagen door te zeggen dat je alles maar moet uitproberen om je eigen stijl te ontdekken maar met enkele eenvoudige aanpassingen creëer je stiekem een hele andere sfeer!

Roep jezelf uit tot plantenmoeder en vraag de planten van de buren te logeren om te ontdekken of ‘groen’ in huis echt bij je past.
Wil jij graag een bepaalde kleur in je interieur toepassen maar je twijfelt over de kleur? Begin met het schilderen van een krukje of een bloempot in de kleur die je in gedachten hebt. Je ziet dan vanzelf of de kleur past in je huidige interieur en hoe de kleur tot zijn recht komt.
Wat voor type ben jij? Ben je romantisch? Houd je van rust of wil je graag al je creativiteit in je interieur kwijt? Bedenk wat echt bij jou past!
Vraag hulp! Soms ben je zoveel bezig met kleuren en items dat je zelf niet meer helder kunt kijken en denken ( of heb ik hier alleen last van?). Vraag een vriendin om haar mening maar laat deze nooit bepalen.

Ik vind het ontzettend leuk om te kletsen over allerlei interieur ideeën dus mocht je het leuk vinden, stuur mij gerust een berichtje!