Ballenbak

rust in huis, interieur, DIY, houten kralen, krans, interieur inspiratie

Rustgevend

Mijn kinderen zijn dol op knutselen! Dieren maken van klei, confetti knippen, vliegtuigjes vouwen, schilderen en onlangs kwam mijn jongste zoon erachter dat spelen met scheerschuim heel rustgevend is!

Ik zit nooit stil en een muurtje schilderen, meubels verplaatsen of een kast in elkaar zetten werkt voor mij rustgevend. Ondanks mijn lijf wel een stootje kan hebben kreeg ik afgelopen weken toch last van pijnlijke schouders en zere armen. Wat ga ik dan doen?

Ballenbak 

Ik besloot een bezoekje te brengen aan een hobbywinkel. Een plek waar ik in mijn vrije school periode regelmatig te vinden was maar ik had nooit echt het geduld om ergens aan te beginnen. Klusjes met zweet en kracht zijn meer voor mij weggelegd.

Mijn oog viel in de hobbywinkel op een ijzeren ring en achterin de winkel stond een grote bak vol houten kralen! Ik ben 33 maar mijn hart maakte een sprongetje en ik wilde maar al te graag die bak in duiken! Moeders zijn ook gewoon grote meisjes toch?

Ik wilde alle kralen ( inclusief bak graag ) mee naar huis nemen maar om discussie thuis te voorkomen besloot ik enkele kralen te kiezen. Met mijn mini ballenbak en de ijzeren ring liep ik enthousiast weer naar huis.

Touwtje eraan

Ik ben dol op houten materialen in verschillende kleuren maar ik wilde de blanke kralen graag een donkere tint geven. Stiekem ook met het idee dat ik dan lekker kan kliederen en vuil onder mijn nagels kan verzamelen.

Ik heb de ijzeren ring op 1 punt open gezaagd ( notitie aan mezelf: gebruik een metaalzaagje). De kralen gaf ik met houtolie in 3 laagjes een donkere tint. Ik wreef ze net als gehaktballetjes tussen mijn handen om de olie zo gelijkmatig te verdelen.

De kralen schoof ik om de ijzeren ring en met een klein doorzichtig slangetje ( bijvoorbeeld van een lege schoonmaakfles) maakte ik de ijzeren ring weer aan elkaar vast.

Touwtje eraan en klaar! Nergens te koop ( voor zover ik weet) en een leuk item in huis die ik afwissel met gedroogde bloemen, herfstbladeren en kralen.

 

houten kralen, krans, interieur, DIY

 

 

houten kralen, DIY, krans, interieur