Slapen met Fender

emma matras. emmamatras

Fender

Ik vertel regelmatig via Instagram over het slaapprobleem van Fender. Op internet en in allerlei boeken kun je lezen wat te doen bij babys of peuters die ‘slecht’ slapen. Ik kan nergens iets lezen over negen jarige jongens.  Fender heeft autisme. Hij kreeg deze diagnose rond zijn 3e verjaardag. Slapen is echt een probleem. Elke avond volgen wij een vast ritueel maar het probleem lijkt soms alleen maar groter te worden. 

Angst, jeuk, spoken onder het bed en in zijn hoofd. ‘het bed is te zacht. Ik voel de lattenbodem’. Tja, dat matras is inderdaad al een oudje.

Hallo Emma

Toen EmmaMatras vroeg of ik hun nieuwe matras wilde uitproberen was ik uiteraard meteen enthousiast. Een goed matras heeft een vrij hoog prijskaartje. Niet het allerleukste om je geld aan uit te geven. Toch? Achteraf is het matras zijn geld dubbel en dwars waard. Dat voorop gesteld!

Levering

Het matras werd bezorgd! Een eenvoudige, stevige en kleine doos. Zit hierin het matras? Benieuwd! Fender heeft de doos in beslag genomen en het matras ligt op temperatuur te komen. Zo bijzonder. Het matras weegt ontzettend zwaar en neemt heel snel de juiste vorm aan.

emma matras. emmamatras

Kleine verbouwing

Het oude matras is opgeruimd en word later hergebruikt. Voor de zomer (ik mag wel opschieten. haha) wil ik een lekker matras maken voor op de bank onder de veranda. Mooi stofje erom en klaar.

Het matras is lekker dik en past maar net in het nieuwe bed. Misschien moeten we later een andere lattenbodem kopen om het matras iets lager te plaatsen. (lattenbodem op pootje?). Ik schilderde de blauwe muur in een frisse witte kleur. Later willen we groen gaan proberen maar alles in kleine stapjes. Fender houd niet zo van grote veranderingen in zijn kamer.

emma matras. emmamatras

Slapen

Welterusten schatje! Zoals elke avond ga ik op de grond naast Fender zitten. Wachten tot hij slaapt. Wat zou ik ook graag op dit heerlijke matras willen liggen ipv op de harde grond. Nouja. misschien brengen ze ooit een mini Emma matrasje uit. Voor ouders die op de grond zitten. Die zijn er volgens mij genoeg! Emma, lees je mee? ;).

Fender heeft heerlijk geslapen en het matras voelde als dat ene matras op vakantie, 6 jaar geleden! Uhmm? Dan weet ik niet meer en jij was toen 3. Hallo? haha.

Ik ben er zelf ook op gaan liggen en het voelt heerlijk! Ik denk in de toekomst ook dit matras van Emma te kopen. Voor mezelf. Zo fijn!

Ik vrees dat het matras het slaapprobleem niet volledig gaat oplossen maar Fender kan niet meer zeuren over het zachte matras en de lattenbodem die in zijn ribben steekt (Hij overdrijft graag).

Dankjewel Emma voor dit fijne matras!

emma matras. emmamatras