Hobby’s voor meisjes

behang,williammorris, morris&co, wallpaper, interieur, interior, interieurblog, blogger, mamoesjka

Stofjas

Als klein meisje kon ik met mijn opa uren klussen in de schuur. Ik sloeg onbeperkt spijkers in een stuk hout en verzorgde samen met opa de vogels in verschillende hokken en volières.
In een blauwe lange jas wat mijn opa de ‘stofjas’ noemde heb ik zoveel geleerd en genoten. Ik ben altijd een jongensmeisje geweest. Barbies en cake bakken? Laat mij maar een tuin schoffelen of een fietsband plakken.

Mijn opa en oma zijn helaas al enige jaren overleden. Vermoedelijk hebben wij allemaal wel iets in huis van onze overleden grootouders.
Van oma bewaarde ik het theeservies, een kastje, tafelkleden en tegeltjes met spreuken. De geliefde schuur van opa kon ik helaas niet in huis nemen maar een tas met werkmaterialen bleef altijd bewaard.

Hobby’s

Jullie weten inmiddels wel dat ik liever een muurtje schilder dan mezelf bezighoud met het huishouden. Ik vind het heerlijk om thuis te veranderen. Mijn man vraagt zich af of ik ooit tevreden zal zijn en of de stapel kleurstaaltjes op het toilet ooit zullen verdwijnen.

Schilderen en veranderen is voor mij enorm ontspannend. In het verleden heb ik gezocht naar allerlei hobby’s. Ik heb aan krachtsport gedaan, leerde dansen in allerlei stijlen, deed aan turnen ( inclusief wedstrijden), schaatsen, zwemmen, volgde allerlei workshops, leerde haken en bezocht een yoga club. Oké, haken bleek echt niets voor mij te zijn. Na een halfuur proberen zat alles in de knoop behalve het juiste. De andere hobby’s waren ook van korte duur. Ondanks ik wel een doorzetter ben voelde ik mij nergens echt thuis en vond ik alles voor meisjes. Ik ben toch een meisje? Jep, maar ik verzamel toch liever restjes verf onder mijn nagels zodat ik in de avond op de bank iets te krabben heb.

Inspiratie overal

Al enkele weken volg ik op Netflix de serie ‘Peaky Blinders’. Ik vind het een echte mannen serie maar blijkbaar valt ook dit in mijn straatje. De serie speelt zich af in Engeland in de jaren 20 (vorige eeuw). De serie is prachtig en ik kan de stijl ontzettend waarderen. Ik fluisterde zachtjes naar manlief; ik wil ook zo’n huis! Netflix ging per direct op pauze terwijl mijn man met grote ogen naar mij keek; Ilona, dit meen je niet!?
Jawel! Niet een compleet jaren 20 interieur maar een glimpje daarvan! Zo’n stoel, een tapijtje, een behangetje maar het liefst zo’n auto voor de deur en het kapsel van die knappe mevrouw.

Behang

Ik verzamelde op Instagram verschillende inspirerende plaatjes van prachtige Engelse interieurs en zocht naar behangpatronen die zouden passen in het interieur van de ‘Peaky Blinders’. Ik hing voor 2 weken allerlei behangstalen op mijn muur. Ooit heb ik met mezelf afgesproken dat ik enkel items mag kopen die na 2 weken nog steeds in mijn hoofd zitten. Geen impuls aankopen meer en vooral blijven twijfelen! Keuzes maken is niet mijn ding en het kiezen van het perfecte behang vond ik ontzettend eng. Ik was stiekem nog tevreden met mijn huidige behang maar ik moest en zal veranderen en wilde een klein beetje dat Engels gevoel in huis halen.

William Morris

Ik koos uiteindelijk voor een behang van William Morris.
Morris was de meest invloedrijke ontwerper van de negentiende eeuw. Originele behangblokken van ruim anderhalve eeuw oud worden in Engeland zorgvuldig bewaard. Gelukkig worden de behangdessins ook machinaal gedrukt zodat iedereen een glimpje uit deze tijd kan meepakken.

Met het bewaarde gereedschap van mijn opa ging ik aan de slag. Dit is mijn hobby en ik zal nooit meer opzoek gaan naar yogamatjes en haakclubjes. Vanavond kijk ik naar Netflix in mijn interieur met een glimpje Engeland. Dankbaar dat wij in deze moderne tijd leven waar meisjes een meisje mogen zijn maar meisjes ook in stofjas met een kwast aan de slag mogen.

behang,williammorris, morris&co, wallpaper, interieur, interior, interieurblog, blogger, mamoesjka

behang,williammorris, morris&co, wallpaper, interieur, interior, interieurblog, blogger, mamoesjka

Behang: William Morris via ‘De Mooiste muren’